Volledig scherm

Brabant gaat niet op dierendumpers jagen

DEN BOSCH - Het dumpen van huisdieren in Brabant gebeurt slechts af en toe en daarom is het 'geen omvangrijk probleem'. Het provinciebestuur maakt er dan ook geen halszaak van. Dat is het antwoord van Gedeputeerde Staten op vragen van de PVV over het dumpen van huisdieren.

In oktober vond een medewerker van het project Samen Sterk in het Buitengebied (SSIB) zeventien doodsbange cavia's in een bos bij Bergen op Zoom. Een week later werden zes verweesde cavia's aangetroffen op een dijk bij Fijnaart. Voor de fractie van de PVV in Provinciale Staten was dit reden om zich af te vragen of dit soort dierdumpingen vaker voorkomt. Dat valt reuze mee, laat het provinciebestuur weten.

Speerpunt
De Statenleden Maikel Boon en Alexander van Hattem wilden ook weten of medewerkers van Samen Sterk in Brabant zich nadrukkelijker bezig moeten houden met de jacht op dierendumpers. Dat ziet het provinciebestuur niet zitten. Weliswaar was het een SSIB'er die de cavia's in Bergen op Zoom heeft gevonden en krijgt dierenwelzijn wel degelijk aandacht, dat wil niet zeggen dat deze organisatie er dan maar meteen een speerpunt van beleid van moet maken.

Heterdaad
En zelfs als dat wel zou gebeuren, dan nog is het heel erg moeilijk om dierendumpers op heterdaad te betrappen. Het antwoord op de vraag van de PVV: 'Welke concrete maatregelen gaat Brabant nemen om het dumpen van huisdieren te stoppen?', is dan ook kort: Geen.