Volledig scherm
Go for Africa Joey Verheijden en Rick van de Laar © ED/DB

Brabanders Joey en Rick zijn gestrand in Spanje na Boeing-verbod

BAKEL- Joey Verheijden uit Meijel en Rick van de Laar uit Bakel die samen als team Pech op de Weg deelnamen aan Go for Africa zijn onderweg naar huis gestrand in Alicante. Ze zaten in een Boeing 737 MAX 8 en mochten niet verder het luchtruim in. 

Echt stug hebben de twee het niet gehad, laten ze weten vanuit Spanje. ,,We kregen een hotelovernachting met avondeten en ontbijt op kosten van TUI. Zo dadelijk worden we opgehaald met bussen en vliegen dan weer verder richting huis. Dus alles is prima”, aldus het duo deze woensdag.

Team Pech op de Weg reisde met 30 andere deelnemers in een zelf aangeschafte en opgeknapte auto richting Afrika voor het goede doel. De teams bestaan grotendeels uit techniekstudenten die op verschillende plekken stage gaan lopen. Na afloop wordt de auto achtergelaten en aan de lokale bevolking geschonken. Pech op de Weg  liet de twintig jaar oude Scooby achter. Onderweg hadden de twee -ondanks hun teamnaam- weinig pech. Alleen een flink gat in de brandstofleiding.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.