Volledig scherm
© Screenshot EditieNL

Bossche zwager van Peter-Jan Rens: 'Ik ben pas 19, ik kan mijn hele leven nog werken'

DEN BOSCH - Uitspraken van de Bossche Giovanni van Eck (19), zwager van Peter-Jan Rens, op tv hebben geleid tot schriftelijke vragen van VVD-raadslid Henry Liebregts aan het Bossche college van B en W.

„Ik ben pas 19, ik kan mijn hele leven nog werken. Dat zijn subsidiepotten. Die moet je leegtrekken”, zei de Bosschenaar over zijn uitkering. Zijn uitspraak in de soap-serie waarin Peter-Jan Rens (‘Meneer Kaktus’) de hoofdrol speelt, leidde tot veel ergernis op internet. Naar aanleiding daarvan werd Van Eck geïnterviewd in het tv-programma Editie.nl. Hij nam geen woord terug van zijn uitspraken.

Volgens Liebregts komt Van Eck de sollicitatieplicht ‘niet op de goede manier na omdat hij wel de voorgeschreven vijf sollicitatiebrieven per week stuurt, maar dan solliciteert op functies ver boven zijn opleidingsniveau’. De VVD vindt het ‘ongepast dat iemand bewust en zonder schaamte wil profiteren van een uitkering opgebracht door belastinggeld van mensen die wel werken’. De VVD wil weten wat het college gaat doen tegen misbruik van een uitkering ‘door jongeren die wel kunnen, maar niet willen werken’.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”