Boodschap van Lieke de Kok: Help een ander waar je kunt

KERSTBIJLAGE - West-Brabanders met een boodschap staan centraal in de kerstspecial van BN DeStem. Bekende en onbekende streekgenoten laten zich zien en spreken zich uit. Wie zegt: leven is meer dan overleven? Wie vindt: je huid is een lege pagina?

Lieke de Kok (22), radio-dj bij 3FM, Roosendaal

,,Kerstmuziek in mijn 3FM-programma? Niet al te veel, verwacht ik. Al moet ik toegeven dat kerstsongs voor mij wel een guilty pleasure zijn. Stiekem geniet ik ervan.

Mijn radioprogramma LIEKE, elke nacht van donderdag op vrijdag, heeft een echt nachtsfeertje. Dat heeft wel wat weg van de sfeer rond kerst. Het is rustiger, intiemer. Dat gevoel heb ik tijdens de feestdagen ook altijd.

Ik ben katholiek opgevoed en nog steeds zit ik elk jaar met kerst in de kerk. Ik vind dat belangrijk, heb er vanuit mijn jeugd mooie herinneringen aan. Verder ben ik bij mijn familie. Het is fijn om na een druk jaar even stil te kunnen staan en tijd te kunnen nemen voor elkaar.

Iets moois doen voor anderen hoort ook bij kerst, vind ik. Thuis deden wij dat altijd al: wij doneerden in december ons zakgeld aan een goed doel. Wat 3FM met Serious Request doet, is vergelijkbaar. De gedachte: wij hebben het zo goed, wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat anderen het beter krijgen? Daar sta ik hHelp eenelemaal achter.''

Volledig scherm
Lieke de Kok. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs