Boodschap Manuela: Volg je hart en leef je droom

KERSTBIJLAGE - West-Brabanders met een boodschap staan centraal in de kerstspecial van BN DeStem. Bekende en onbekende streekgenoten laten zich zien en spreken zich uit. Wie zegt: leven is meer dan overleven? Wie vindt: je huid is een lege pagina?

Manuela (52), bakker uit Heel Holland Bakt, Roosendaal

"Nog steeds word ik op straat aangesproken. 'Je hebt het goed gedaan, hoor!' 'We hebben van je genoten!' Het is zó hartverwarmend. Nooit gedacht dat een tv-programma zoveel positiviteit kon losmaken.

Konden we altijd maar op zo'n manier met elkaar omgaan. We praten steeds meer in tegenstellingen. Dankzij Heel Holland Bakt weet ik dat het anders kan. Mensen die reageren alsof ze mij al járen kennen! Het heeft mijzelf een boost gegeven. Ik ben als mens gegroeid, heb het gevoel dat ik iets doe wat ertoe doet. Waar taarten al niet goed voor zijn! Serieus, ben zo blij dat ik mijn hart heb gevolgd.

Ik wil dat mensen genieten van eten, maar ik wil ook dat ze weten wát ze eten. Dat zelfgebakken desembrood lekkerder en gezonder is dan fabrieksbrood. Dat slagroom heerlijk kan zijn met slechts de helft suiker.

Volgend jaar gaat mijn eigen Baklokaal op volle toeren draaien. Maar eerst nog de tv-opnamen voor het kerstprogramma Max maakt mogelijk. Samen met Emma en Francis uit Heel Holland Bakt gaan we ouderen verwennen. Ja, ik zie de andere deelnemers nog regelmatig. Wat we dan doen? Koffie drinken en taart eten, wat anders?"

Volledig scherm
Manuela. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs