Boodschap Jozette Heezen (11): Een klein gebaar maakt wensen waar

KERSTBIJLAGE - West-Brabanders met een boodschap staan centraal in de kerstspecial van BN DeStem. Bekende en onbekende streekgenoten laten zich zien en spreken zich uit. Wie zegt: leven is meer dan overleven? Wie vindt: je huid is een lege pagina?

Jozette Heezen (11), musicalactrice, Zevenbergen

,,Naar school ga ik alleen voor de gezelligheid. Straks wil ik naar het conservatorium. Later wil ik werken met techniek en honden en optreden in musicals. Musicals vind ik het allerleukst. Daarin moet je dansen, zingen, toneelspelen en soms muziekinstrumenten bespelen. Die combinatie vind ik fijn. In mijn vrije tijd zit ik op viool-, zang- en pianoles.

Ik heb niet alleen in jeugdmusicals gespeeld, maar ook in verschillende films. In sommige films is mijn moeder ook te zien, als figurant. Omdat ze er toch is, met mij, vragen ze haar vaak ergens te gaan staan of zitten. Anders zit ze maar te wachten.

Met mama ga ik soms naar audities, in de weekenden. Als ik een rol zie zitten, mag ik er naartoe. Maar ik moet goed omgaan met de teleurstelling als ik een rol niet krijg.

Zingen blijf ik altijd doen. Met zingen kun je mensen blij maken. Het is iets kleins, maar toch: een klein gebaar maakt wensen waar. Dus ga bijvoorbeeld eens zingen in een bejaardenhuis. Daar worden mensen vrolijk van.''

Volledig scherm
Jozette Heezen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs