Boodschap Jeroen van Glabbeek: Doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent

KERSTBIJLAGE - West-Brabanders met een boodschap staan centraal in de kerstspecial van BN DeStem. Bekende en onbekende streekgenoten laten zich zien en spreken zich uit. Wie zegt: leven is meer dan overleven? Wie vindt: je huid is een lege pagina?

Jeroen van Glabbeek (37), topman van CM (telecom-toepassingen), Breda

,,Of ik zelf mijn telefoon weleens uit zet? Jazeker. Doe ik regelmatig, ik heb daar geen problemen mee. Sterker nog: ik word bijna niet meer gebeld. Het werk bij CM gaat dag en nacht door. We zijn nu zo groot geworden dat wat ik doe minder relevant is. Het is gek: we begonnen met z'n tweeën en nu werken er 220 mensen. 24 uur per dag gaat het werk door. Ik kan daardoor meer afstand nemen. Op een zeker moment kies je zelfs waar je je nog druk om maakt. Op dit moment is dat een nieuw gebouw, of een naamsverandering die misschien gaat plaatsvinden.

Voor mij persoonlijk - en bij ons bedrijf trouwens ook - geldt steeds weer: doe wat je leuk vindt. Ik blijf mezelf telkens afvragen of ik het nog blij wordt van wat ik doe. En ik vind het belangrijk dat andere mensen zich dat afvragen. Bij ons werkt bijvoorbeeld een grafisch vormgever die later verkoper is geworden. Omdat hij dat leuk vindt.

Tegelijkertijd geldt: doe iets waar je goed in bent. Op de middelbare school kon dat niet en dat vond ik raar. Daar was ik goed in wis- en natuurkunde, maar moest ik extra moeite doen voor Duits. Dat snapte ik niet: was het niet logischer om me te richten op iets wat me al goed afging zodat ik dáár nog beter in kon worden?

Er is meer in het leven dan geld alleen. Het lijkt me voor iedereen goed om iets te doen waar de maatschappij een beetje beter van wordt. Daar word je zelf gelukkiger van. En iedereen om je heen ook.''

Volledig scherm
Jeroen van Glabbeek © Marcel Otterspeer / Pix4Profs