Volledig scherm
Zo'n veertig boeren houden een tegenprotest vlakbij de bezette stal in Boxtel. © Domien van Meijden

Boeren houden een tegenprotest vlakbij bezette boerderij in Boxtel

BOXTEL - Tientallen boze boeren houden een tegenprotest vlakbij de door dierenactivisten bezette varkensboerderij in Boxtel. De politie houdt de boeren op afstand om een confrontatie te voorkomen.

De activisten houden de boerderij al sinds 12.00 uur bezet. Ze roepen geregeld leuzen die gericht zijn tegen de varkensindustrie.

Circa veertig boeren hebben zich inmiddels verzameld vlakbij de boerderij. Dit aantal groeit nog steeds. De boeren hebben de weg geblokkeerd met onder andere tractors. Een boer heeft zelfs een volle mesttank meegenomen. Ze worden tegengehouden door de politie.

Volledig scherm
Boze boeren blokkeren toegangswegen tot de Brede Heide in Boxtel. © Domien van Meijden
  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.