Volledig scherm
PREMIUM
Varkens in een stal in Reusel. © Hollandse Hoogte /Tom van Limpt

Boeren boos op D66: ‘De Groot liegt alles aan elkaar’

EINDHOVEN/HELMOND - Het voorstel van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot om de veestapel te halveren als middel om de woningbouw weer op gang te krijgen, krijgt een vernietigende ontvangst in de agrarisch sector. Boeren en landbouworganisaties maken gehakt van zijn plan. 

,,Tjeerd de Groot liegt alles aan elkaar, voor eigen politiek gewin in de Randstad", stelt Linda Janssen, voorzitter van varkenshoudersbond POV, in een verklaring mede namens de pluimveeorganisaties NOP en NVP. De D66'er wil volgens Janssen ‘een deel van het platteland opofferen voor de geneugten van de stad'. 

  1. OM moet geitenhouder vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    OM moet geitenhou­der vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) moet een geitenhouder uit Limburg vervolgen voor dood door schuld. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag 12 september bepaald. De man zou hebben verzwegen dat zijn dieren mogelijk waren besmet met het Q-koortsvirus. Toen de zorgboerderij besmet werd verklaard, was een aantal medewerkers en bezoekers van de zorgboerderij al ziek geworden. Een 20-jarige jongen is door de ziekte overleden.