Volledig scherm
Bobsleebaan maakt plaats voor nieuwe attractie in de Efteling. © Efteling

Bobsleebaan Efteling verdwijnt, nieuwe attractie opent in 2020

KAATSHEUVEL - De Bobsleebaan in de Efteling maakt plaats voor een nieuwe attractie: een dubbele achtbaan speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud (vanaf 1 meter). De nieuwe attractie krijgt de naam Max & Moritz en opent in het voorjaar van 2020.

Na ruim 34 jaar moet de Bob daarvoor verdwijnen. Het huidige Zwitserse thema en het stationsgebouw van de Bobbaan blijven wel behouden. In september 2019 wil het attractiepark met de bouwwerkzaamheden beginnen. De nieuwe achtbaan gaat circa 15 miljoen euro kosten.

15 miljoen euro

De achtbaan Max en Moritz gaat over twee kwajongens uit het bekende Duitse beeldgedicht uit 1865. Zij maken hun dorp onveilig door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling gebruikt dit verhaal als inspiratie voor de nieuwe achtbaan.

Nieuw themagebied

Ook voor 2021 heeft de Efteling grote plannen. Dan wordt een nieuw themagebied onderdeel van het Reizenrijk. In dit gebied komt naast het Efteling Hotel een nieuwe attractie met een paar kleinere attracties. Ook het Efteling Hotel wordt aangepast.

  1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
    Geef uw mening

    Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

    Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?