Volledig scherm
© Peter Schong

BN DeStem kieswijzer: niet de partijen maar u bepaalt waar het over gaat

Wat zijn voor uw gemeente de belangrijkste verkiezingsthema’s en wie mag u vertegenwoordigen? Met de BN DeStem Kieswijzer bepalen onze lezers waar het in maart om moet gaan. Zodat u straks in het stemhokje een weloverwogen keuze kunt maken. Vanaf vandaag mag u het zeggen.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor een regionaal medium als BN DeStem het thema van het jaar. Want de uitslag van 21 maart bepaalt voor een belangrijk deel hoe de directe leefomgeving van onze lezers er de komende jaren uitziet. Dit jaar brengen we de verkiezingen heel dichtbij met onze, maar vooral úw Kieswijzer. Waarbij niet de verkiezingsprogramma’s van de partijen leiden, maar u zelf bepaalt waar de discussies de komende maanden over gaan.

Volledig scherm
© Janie van de Pas

De afgelopen weken voerden onze verslaggevers gesprekken met vertegenwoordigers van uw gemeente. De voorzitter van de voetbalclub, de verzorgster in het verpleegtehuis. De ondernemer, de wijkagent. Samen met hen bepaalde onze redactie een lijst met stellingen die over onderwerpen in uw gemeente gaan. Op het gebied van openbare ruimte, groenvoorzieningen, openbare orde, leefbaarheid en wonen. De verslagen van deze gesprekken vindt u vanaf vandaag in uw krant.

Volledig scherm
Hille van der Kaa. © ANP

Nu bent u aan zet. Want om welke thema’s die wij aandragen, moet het volgens u gaan? U selecteert uit de lijst voor uw gemeente de voor u belangrijkste twintig stellingen. Wij leggen deze voor aan de partijen die staan te trappelen om vanaf maart aan de slag te gaan. De aankomende politici moeten kiezen: zijn ze voor of tegen de nieuwe rondweg? Moet de voetbalclub wel of niet verhuizen?

Onze redactie verzamelt de antwoorden en een toelichting hierop. Deze verzamelen we in de BN DeStem Kieswijzer, die we eind februari lanceren. Hiermee kunt u vervolgens zelf bepalen welke partij het beste bij u past. Op basis van de thema’s die de inwoners van de verschillende gemeentes in West-Brabant, Tholen en Zeeuws-Vlaanderen zelf het belangrijkste vinden.

Komende week zullen we per dag enkele gemeenten publiceren. In het dossier vindt u reeds gepubliceerde gemeenten.

Hille van der Kaa
Hoofdredacteur BN DeStem

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement