Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken, van 29 september tot 13 oktober. Bladel en Reusel-De Mierden zijn donkergekleurd.
Volledig scherm
Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken, van 29 september tot 13 oktober. Bladel en Reusel-De Mierden zijn donkergekleurd. © RIVM

Bladel heeft relatief gezien met afstand de meeste besmettingen, Brabant net onder landelijk gemiddelde

Het aantal coronabesmettingen loopt in Brabant nagenoeg gelijk op met het landelijk gemiddelde van 238,1 besmettingen per 100.000 inwoners. Alle drie de Veiligheidsregio's in onze provincie zitten net onder dit aantal. Wie de kaart van Nederland met het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken erbij pakt, ziet twee gemeenten het donkerst zijn gekleurd: Reusel-De Mierden en Bladel. Vooral die laatste heeft zeer veel besmettingen.

  1. Nieuwsoverzicht |  4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkramen in bioscoop verboden
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | 4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkra­men in bioscoop verboden

    Grote schrik in Etten-Leur: daar werd een vier meter lange python gevonden. Gelukkig voor de hulpdiensten was het dier dood en dus niet meer gevaarlijk. Verder kwam Brabant er weer niet best vanaf in de wekelijkse RIVM-coronacijfers. Er kwamen in deze provincie ruim tweeduizend meer gevallen bij dan vorige week. Ook was het de dag waarop rapper Boef zijn straf hoorde voor het straatracen door Eindhoven en Tilburg.