De familie van Dungenaar Fons Sleutjes (68) - zelf in isolatie vanwege het coronavirus waar hij aan overleed - besloot tóch iets moois te maken van zijn uitvaart.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van Dungenaar Fons Sleutjes (68) - zelf in isolatie vanwege het coronavirus waar hij aan overleed - besloot tóch iets moois te maken van zijn uitvaart. © Privé-collectie

Bizar, een uitvaart in coronatijd: ‘Sommigen zwaaiden naar de camera, dan was het huilen’

DEN DUNGEN/KERKDRIEL - Geen avondwake, geen condoleance, geen koffietafel en slechts een handjevol mensen bij de afscheidsdienst. De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hakken er in. ,,Je kunt elkaar niet even vastpakken. Dat doet pijn.”

Dungenaar Fons Sleutjes (68) overleed vorige week aan corona. En wat ging dat snel. Enkele dagen lichte koorts, van dinsdag op woensdag begon het hoesten, op donderdag zat hij ’s middags nog met zijn vrouw Jeannet aan de soep, een uur later snakte hij naar adem, vertelt dochter Janneke. De ambulance die in allerijl werd opgetrommeld kon niets meer doen.

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).