Bijna de helft van Deurnsche Peel verbrand, maar toch vertrokken de blusheli's

DEURNE - Dag drie van de brand in de Deurnsche Peel brengt meerdere schokken teweeg. Het vuur is nog altijd niet onder controle en in totaal is nu 400 van de 1000 hectares natuurgebied in vlammen opgegaan. De schade voor de natuur is groot. Ook vertrekken halverwege de woensdagmiddag plots de blusheli's.

 1. Dag en nacht strijden tegen de vlammen in verraderlijke Peel: ‘De vraag is hoe lang je dit kan blijven volhouden’
  PREMIUM

  Dag en nacht strijden tegen de vlammen in verrader­lij­ke Peel: ‘De vraag is hoe lang je dit kan blijven volhouden’

  GRIENDTSVEEN - Dag twee van de Peelbrand ging de vuurbestrijders opnieuw niet in de koude kleren zitten. Vier blusheli's vlogen dinsdag af en aan om de brand in de Deurnsche Peel in bedwang te houden. In het gebied zelf probeerden veertig brandweermensen zich te voet door het onbegaanbare terrein te worstelen, om met vuurzwepen en waterrugzakken de vlammen te lijf te gaan.
 1. Nieuwsoverzicht | Woede om nazi-leuzen bij coronademonstratie - Weer bruiloft stopgezet om coronaregels
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Woede om na­zi-leu­zen bij coronade­mon­stra­tie - Weer bruiloft stopgezet om coronare­gels

  De ouderen die zaterdag door een brand hun appartementencomplex in Oosterhout moesten verlaten, kunnen voorlopig nog niet terug naar huis. De brand heeft voor veel roet- en rookschade gezorgd. De restanten daarvan moeten worden opgeruimd voor de ouderen weer naar huis kunnen. In Tilburg kreeg een gezin de schrik van haar leven toen een tiental schoten op hun huis werd gevuurd. Onderzocht wordt nog om wat voor kogels het ging. En Brabant ziet voor de derde dag op rij een daling in het aantal nieuwe coronabesmettingen, terwijl landelijk het ene na het andere dagrecord gevestigd wordt.