Wat gaat het carnavalsfeest dit jaar kosten?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat gaat het carnavalsfeest dit jaar kosten? © BN DeStem

Bijna carnaval - en dit is wat het jou gaat kosten

Een natte vinger is nodig om te bepalen hoeveel geld carnavalsvierders besteden aan het grote leutfeest. Het Centraal Bureau van de Statistiek waagde zich eraan. De portemonnee wordt er niet vrolijk van.

Wat geven we met zijn allen uit aan carnaval? Moeilijk te zeggen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Sociaal Cultureel Planbureau schatten vorig jaar dat een carnavalsvierder gemiddeld 180 euro kwijt is aan het grootste volksfeest van ons land. De helft van de poet gaat op aan drank, 40 euro aan eten en 45 euro aan het kostuum en dergelijke. Bij de onderzoeken zijn de bureaus uitgegaan van 1,5 miljoen carnavalsvierders die samen 270 miljoen euro uitgeven. We zetten wat carnavaleske uitgavenposten op een rij. 

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).