Volledig scherm
IJsvorming in de Biesbosch. © Thomas van der Es

Biesbosch als Winter Wonderland

Het winterse weer zorgt deze week op verschillende plaatsen in de regio voor mooie plaatjes. Met name in de Biesbosch is het soms een lust voor het oog wat de natuur met deze lage temperaturen teweegbrengt. 

Boswachters, schaatsers en andere natuurliefhebbers trekken er deze dagen op uit om in de laatste dagen van de meteorologische winter te zien en net daarna te zien welke creaties de natuur achterlaat nu het al een aantal dagen zo koud is. Van kruiend ijs tot bevroren riet en bevers die door ijsplaten zwemmen.  

Dat schaatsen op open bevroren water niet zonder risico is bleek eerder deze week. Toen overleed een 75-jarige man uit Sleeuwijk nadat hij op de Bakkerskil door het ijs was gezakt en dusdanig onderkoeld raakte dat hij niet meer te redden was.  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Held Berry (57) redt twee kinderen uit het ijskoude water: ‘Als je hen hoort gillen, denk je niet na’
    PREMIUM
    Video

    Held Berry (57) redt twee kinderen uit het ijskoude water: ‘Als je hen hoort gillen, denk je niet na’

    SCHIJNDEL - Zelf vindt hij het geen heldendaad, maar Berry Brusselers uit Schijndel heeft woensdagmiddag een heel bijzondere actie verricht. Hij sprong in een ijskoude sloot om twee kinderen en hun moeder uit een te water geraakte auto te halen. ,,Op het moment dat je die kinderen hoort gillen in die auto, denk je niet meer na. Dan doe je het gewoon”, vertelt Brusselers.