Volledig scherm
© Politie

Bewindvoerder uit Uden opgepakt op verdenking van fraude; tientallen cliënten gedupeerd

UDEN - De politie heeft vrijdagochtend de 49-jarige directeur van een bewindvoeringskantoor aangehouden op verdenking van verduistering van geld. Dat meldt de politie in een persbericht.

De man, afkomstig uit Uden, zou geld hebben verduisterd van cliënten die hij als bewindvoerder begeleidde. De administratie van het bedrijf is in beslag genomen voor onderzoek.

Aanmaningen en dwangbevelen

De bewindvoerder begeleidde zijn cliënten om hun financiële problemen op te lossen. Hij was verantwoordelijk voor het beheer van hun rekeningen en het verstrekken van wekelijkse toelagen. Van deze rekeningen zou de verdachte geld hebben verduisterd. De zaak kwam aan het licht toen een van zijn cliënten meerdere aanmaningen en dwangbevelen thuisgestuurd kreeg.

Tientallen gedupeerden

Tientallen cliënten zouden zijn gedupeerd door de Udenaar. Een aantal gedupeerden heeft zich inmiddels gemeld en ook aangifte tegen de man gedaan. Om hoeveel aangiften het gaat kon een politiewoordvoerder vrijdagmiddag niet zeggen. Ook wilde de woordvoerder in het kader van het onderzoek niet zeggen om welk bewindvoeringskantoor het gaat.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.