Volledig scherm
© RGBStock

Bevolkingsgroei in West-Brabantse steden, krimp in plattelandsgemeenten

BREDA - Nederland telt naar verwachting 17,8 inwoners in 2030. Dat komt neer op een bevolkingsgroei van 5,5 procent ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde prognoses van het CBS en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

De meeste groei wordt verwacht in de vier grootste steden, middelgrote steden in het westen en de grootste steden in Brabant en Gelderland. In de kleinere, perifeer gelegen gemeenten zal het aantal inwoners juist krimpen.

In het zuiden van Nederland wordt de groei getrokken door de Brabantse steden Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda. Zo zal in Breda het bewonersaantal in 2030 met 11,3 procent groeien ten opzichte van 2015. In Tilburg is dat 12,3 procent, in Eindhoven 8,3 procent en in Den Bosch 9,7 procent.

In West Brabant zal de meeste groei plaats vinden in Breda, Etten-Leur en Roosendaal. De meeste krimp vindt vooral plaats in de gemeenten Zundert, Baarle-Nassau, Woensdrecht en in het Zeeuwse Sluis.

  1. Kind van twee bekeurd voor wildplassen: 140 euro

    Kind van twee bekeurd voor wildplassen: €140

    UDEN - Hennie van der Elst uit Uden is woedend. Rond het middaguur stond hij met zijn tweejarige kleinzoon Mattias buiten de Plus supermarkt in Uden-zuid te wachten op zijn vrouw, die boodschappen aan het doen was. Mattias moest plots nodig plassen. Ophouden was geen optie. Dus opa zette hem tegen de gevel van de naastgelegen bakkerij en liet hem plassen. Dat werd opgemerkt door een politieagent die een bekeuring van 140 euro uitschreef voor wildplassen.