Vlag provincie Noord-Brabant
Volledig scherm
Vlag provincie Noord-Brabant © Eric Schreurs

Bevolking van Brabant op hoogste niveau in jaren, vooral dankzij migratie

De bevolking in Brabant is vorig jaar met bijna 19 duizend inwoners toegenomen. Deze groei is voor 85% veroorzaakt door een positief buitenlandse migratiesaldo van 15.500. Het is voor het eerst dat er zo veel meer buitenlanders naar Nederland verhuisde, dan dat er vertrokken. Deze cijfers maakte de provincie Noord-Brabant vandaag bekend op basis van cijfers van het CBS.

 1. Nieuwsoverzicht | Brabander daagt Sigrid Kaag uit bij D66 - Veel nachtelijke hardrijders moeten rijbewijs inleveren
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Brabander daagt Sigrid Kaag uit bij D66 - Veel nachtelij­ke hardrij­ders moeten rijbewijs inleveren

  333 mensen zijn de afgelopen week in Brabant positief getest op corona. West-Brabant telt nu de meeste besmettingen van de provincie, zo werd vandaag opnieuw duidelijk uit nieuwe cijfers van het RIVM. Verder was vandaag de dag waarop hoogstwaarschijnlijk de vermiste Bert de Laat uit Made werd gevonden in zijn auto in de haven Drimmelen. En blijken agenten bij nachtelijke verkeerscontroles op de snelweg heel wat hardrijders te pakken.
 1. Nieuwsoverzicht | Teamchef politie neemt ontslag na intern onderzoek - Smogwaarschuwing vanaf morgen
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Teamchef politie neemt ontslag na intern onderzoek - Smogwaar­schu­wing vanaf morgen

  Een teamchef van het politiedistrict Eindhoven heeft zijn ontslag ingediend nadat uit een intern onderzoek is gebleken dat hij over de schreef is gegaan. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan ‘ongewenste omgangsvormen’. Verder hield voetbalclub Willem II woensdag haar supporters - en de media - voor gek. En er staan ons zeer hete dagen te wachten. Het RIVM activeert daarom vanaf morgen het Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van woensdag.