Volledig scherm
Het witte busje dat dinsdag op de A2 bij Liempde werd gecontroleerd door de politie, lag vol met 400 kilo MDMA-kristallen. © Politie Oost-Brabant

Bestelbus vol drugs met straatwaarde van 10 miljoen euro van A2 bij Liempde geplukt

LIEMPDE - De politie heeft dinsdag op de A2 bij Liempde een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. Zijn busje lag vol met 400 kilo MDMA-kristallen. Dit heeft een straatwaarde van circa 10 miljoen euro. Eerder meldde de politie dat het ging om een waarde van 100 miljoen euro. 

Agenten zagen het huurbusje dinsdag rond 13.30 uur in noordelijke richting rijden op de A2, ter hoogte van Best. De agenten wilden het busje controleren en gaven de bestuurder een volgteken. Op parkeerplaats Ooiendonk bij Liempde zagen de agenten tijdens de controle door de achterruit van de bus een grote hoeveelheid dozen in de laadruimte liggen. 

Anijsgeur

In een van de dozen lag een plastic zak met een lichtbruine substantie. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat het mogelijk om drugs ging, werd een nader onderzoek ingesteld. Bij het openen van de deur van de laadruimte kwam een sterke anijsgeur de agenten tegemoet. Die geur wees op de mogelijke aanwezigheid van MDMA. Uit verder onderzoek bleek dat er 400 kilo MDMA-kristallen in het busje was opgeslagen.

Arrestatieteam ingezet bij huiszoeking

In het onderzoek naar de herkomst van de MDMA is in de nacht van woensdag op donderdag een huiszoeking geweest bij een ex-lid van de Hells Angels en tegenwoordig lid van motorclub Bandidos. Bij die huiszoeking is volgens de politie niets bijzonders aangetroffen. Bij de huiszoeking is een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies ingezet.

Dinsdagavond werd op de A2 bij Liempde ook een wit busje met vermoedelijk drugsafval gevonden. De bestuurder hiervan is nog niet achterhaald. De politie vermoedt niet dat beide zaken met elkaar verband houden.

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijpers heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.