Volledig scherm
Puzzelspel FRU op Xbox One.

Beste Brabantse Cultuur van 2016: 'Gamestad Breda staat op de kaart'

Lijstjestijd! In december wordt alles gerangschikt, van oliebollen tot de meest invloedrijke Nederlander. Wij maakten een top tien van de beste cultuur uit Noord-Brabant. Het meest memorabele optreden, de mooiste expositie, het beste album - noem maar op. We tellen af tot oudejaarsdag. Vandaag: Bredase gamemakers op nummer 9.

Breda zet sterk in op de gameindustrie. Die investering (een opleiding, een creatieve broedplaats) wierp dit jaar twee prachtige vruchten af.

Zo debuteerde SassyBot Studio met Fragments of Him, een verhalend spel over het rouwproces van een jongen die zijn (mannelijke) geliefde verliest. Het werd wereldwijd ontvangen als artistiek statement in de clichérijke gamewereld.

Daarnaast kwam Through Games met Fru. Dit maffe puzzelspel werd omarmd door Microsoft én de grote winnaar van de Dutch Game Awards. Gamestad Breda staat op de kaart!

Trailer Fragments of Him

De Brabantse Cultuur Top 10 is samengesteld door (freelance) journalisten van Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN DeStem. Donderdag 29 december staat de volledige lijst in de kranten.

Trailer FRU