Volledig scherm
Beeld van de expositie Maarten Baas makes time met werk van o.a. Baas zelf (rechts) en een Strandbeest van Theo Jansen op een zandtapijt van Iris van Herpen. foto Nick Bookelaar

Beste Brabantse Cultuur van 2016: 'Een Dutch Design Week om in te lijsten'

Lijstjestijd! In december wordt alles gerangschikt, van oliebollen tot de meest invloedrijke Nederlander. Wij maakten een top tien van de beste cultuur uit Noord-Brabant. Het meest memorabele optreden, de mooiste expositie, het beste album - noem maar op. We tellen af tot oudejaarsdag. Vandaag: Dutch Design Week op nummer 8.

De vijftiende editie van de Dutch Design Week trok in de derde week van oktober ruim 295.000 bezoekers naar Eindhoven en dat was niet voor niets.

De jubileumeditie was er een om in te lijsten. Door de breedte – van luchtige kinder-expo’s tot diepgravende discussies – en door altijd maar weer verrassende presentaties, met flink wat robotica en die waar design en zorg samensmolten.

Het hoogtepunt: de verpletterend fraaie tentoonstelling Power Play van designcollectief Dutch Invertuals waarin energie buitengewoon poëtisch werd verbeeld door alle deelnemers.

Power Play op Dutch Design Week

DDW ontwaakt in Eindhoven

De Brabantse Cultuur Top 10 is samengesteld door (freelance) journalisten van Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN DeStem. Donderdag 29 december staat de volledige lijst in de kranten.