Volledig scherm
Drukte bij de exposities van BredaPhoto in het centrum van Breda. © Ramon Mangold / Pix4Profs

Beste Brabantse Cultuur van 2016: 'BredaPhoto wordt steeds beter'

Lijstjestijd! In december wordt alles gerangschikt, van oliebollen tot de meest invloedrijke Nederlander. Wij maakten een top tien van de beste cultuur uit Noord-Brabant. Het meest memorabele optreden, de mooiste expositie, het beste album - noem maar op. We tellen af tot oudejaarsdag. Vandaag: BredaPhoto op nummer 3.

Het schoolvoorbeeld van een met smaak geselecteerde expositie. Het thema (YOU) werd prachtig neergezet op bijzondere plekken in de stad, waarbij niet alleen de buitenlocaties, maar ook de kunstinstellingen volliepen.

Ruim anderhalve maand was het een prikkelend feest met werk van 73 fotografen. Een recordaantal bezoekers (80.000) trok door Breda; jas over de arm, een plattegrond in de hand en - niet zelden – een camera om de hals.

De Volkskrant gaf vijf sterren. De bezoekers gemiddeld een 8. Conclusie: BredaPhoto wordt steeds beter. Bekijk hier een sfeerimpressie van BredaPhoto door BN DeStem.

Reportage van Landinwaarts: BredaPhoto met fotografe Ilse Wolf

De Brabantse Cultuur Top 10 is samengesteld door (freelance) journalisten van Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN DeStem. Donderdag 29 december staat de volledige lijst in de kranten.