Volledig scherm
PREMIUM
Een te koop staande Belgische villa in het ten zuiden van Breda gelegen Hoogstraten Meer. © De Boer & Partners

Belgische villa's steeds meer in trek bij Brabanders

Door de almaar stijgende huizenprijzen in de regio, met name rondom Eindhoven en Breda, nemen potentiële huizenkopers steeds vaker een kijkje over de grens in België. Dat zeggen makelaars die werkzaam zijn in de grensregio.

Met name de laatste maanden is er sprake van een toenemende belangstelling van Nederlanders voor huizen over de grens. ,,Je krijgt daar wat meer voor je euro'', aldus Randy Gelton van makelaardij Steverink in Breda, die sinds een half jaar samenwerkt met een Belgische makelaar. ,,Breda, Ulvenhout en Ginneken zijn duur.  Wij hebben bijvoorbeeld een huis in België te koop staan voor vijf ton. Als dat in het Markdal in Breda zou staan, zou het meer dan een miljoen kosten.'' Maar het zijn niet alleen dure huizen waar belangstelling voor is, zegt Gelton. Ook kopers met een kleinere beurs melden zich bij hem en zijn collega's. ,,Voor drie ton leuk wonen in Breda is niet meer te doen. In België is dat veel makkelijker.'' 

  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.