Volledig scherm
PREMIUM
Een te koop staande Belgische villa in het ten zuiden van Breda gelegen Hoogstraten Meer. © De Boer & Partners

Belgische villa's steeds meer in trek bij Brabanders

Door de almaar stijgende huizenprijzen in de regio, met name rondom Eindhoven en Breda, nemen potentiële huizenkopers steeds vaker een kijkje over de grens in België. Dat zeggen makelaars die werkzaam zijn in de grensregio.

Met name de laatste maanden is er sprake van een toenemende belangstelling van Nederlanders voor huizen over de grens. ,,Je krijgt daar wat meer voor je euro'', aldus Randy Gelton van makelaardij Steverink in Breda, die sinds een half jaar samenwerkt met een Belgische makelaar. ,,Breda, Ulvenhout en Ginneken zijn duur.  Wij hebben bijvoorbeeld een huis in België te koop staan voor vijf ton. Als dat in het Markdal in Breda zou staan, zou het meer dan een miljoen kosten.'' Maar het zijn niet alleen dure huizen waar belangstelling voor is, zegt Gelton. Ook kopers met een kleinere beurs melden zich bij hem en zijn collega's. ,,Voor drie ton leuk wonen in Breda is niet meer te doen. In België is dat veel makkelijker.'' 

  1. Seksliedjes slecht voor imago carnavalsfeest
    Geef uw mening

    Sekslied­jes slecht voor imago carnavals­feest

    Hoe harder en schuiner, hoe liever, lijkt het credo als je de carnavalsliedjes anno 2019 hoort. Niet dat er vroeger geen schunnige carnavalsnummers bestonden – integendeel – maar die teksten waren minder recht voor zijn raap dan ‘Ik wil je pijpen, pijpen, pijpen.... (van je broek wat korter maken)’ van de dames van Sjansjee of ‘Mijn piem is goed gewassen, het smegma is eraf’ uit het carnavalsnummer Potentie van Stefan & Sean ft. Bram Krikke. Die laten niets aan de verbeelding over. Geven dit soort liedjes carnaval een slecht imago?