Aspergebedden in West-Brabant, afgedekt in met plastic.
Volledig scherm
Aspergebedden in West-Brabant, afgedekt in met plastic. © Thom Van Amsterdam

'Belachelijk, Brabant verdrinkt in landbouwplastic'

BREDA - Complete landbouwpercelen in Brabant verdwijnen onder landbouwplastic. Het ziet er niet uit en het is slecht voor het milieu, dus dit moet stoppen. Dat zegt Patricia Brunklaus, fractievoorzitter van de GroenLinks-fractie in Provinciale Staten. 

0 reacties

 1. Nieuwsoverzicht | Meerdere doden door zelfmoordmiddel - Nederland neemt afscheid van Peter R. de Vries
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Meerdere doden door zelfmoord­mid­del - Nederland neemt afscheid van Peter R. de Vries

  Terwijl onder jongeren de ene na de andere coronabrandhaard ontstaat, is het virus ook terug in de verzorgingstehuizen. Een grote tegenslag, noemt men het bijvoorbeeld in Etten-Leur. Verder werd vandaag een dode man aangetroffen in een auto in Vlijmen. Vermoedelijk is hij door een misdrijf om het leven gekomen. Een Eindhovenaar is aangehouden omdat hij verdacht wordt van het verstrekken van een zelfmoordpoeder en Nederland nam afscheid van Peter R. de Vries. Gelukkig was er ook vrolijk nieuws: een Brabantse vriendengroep bouwde een flink zwembad van bierkratjes. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 1. Nieuwsoverzicht | Eitjes van Aziatische tijgermug gevonden - Corporatie wil huurster (32) uit seniorencomplex
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Eitjes van Aziatische tijgermug gevonden - Corporatie wil huurster (32) uit senioren­com­plex

  Zwangere vrouwen die corona oplopen, hebben drie keer zoveel kans om op de intensive care te belanden. Toch laten veel zwangeren zich niet vaccineren. Gynaecologen roepen daarom zwangere vrouwen op om een prik te halen. En op een parkeerplaats in Zevenbergschen Hoek zijn eitjes van een Aziatische tijgermug gevonden. Deze mug kan gevaarlijke ziektes overdragen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Dieren in problemen door hoogwater - woeste automobilist rijdt in op voertuig
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Dieren in problemen door hoogwater - woeste automobi­list rijdt in op voertuig

  Het hoge waterpeil zorgt op verschillende plekken in Brabant voor problemen. In Megen staat een camping blank, in Alem zijn meerdere koeien op een eilandje gedreven en aan de Maas vormen wilde dieren een gemakkelijke prooi voor roofdieren. Verder in het nieuws vandaag twee ernstige ongelukken, waarvan een in Tilburg. Daar is een woeste automobilist ingereden op een andere auto, met daarin een jong kind en vrouw. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.