Volledig scherm
Diwi Zagers-Nieuwboer © Johan Wouters/het fotoburo

Beheerder Zundert Vogelrevalidatiecentrum: Zwarte schreeuwlelijkerds

ZUNDERT - Diwi Zagers-Nieboer (39) is beheerder van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert. Onlangs kwam er een zieke zeearend binnen. In deze column vertelt ze over haar ervaringen.

Ik had ‘m laatst al zien liggen bij de eerste opvang van vogels en zoogdieren. Een rode koptelefoon. Zonder snoertje, dus niet voor het afspelen van muziek maar duidelijk dienend als gehoorbescherming. D
rie keer raden bij welke dieren we die nodig hebben. Juist ja, kauwen en kraaien. Tjonge, wat maken die een herrie!

Er zijn er heel veel in de opvang. Maar ook één nestje maakt al veel kabaal. Als ik naar mijn werk fiets, passeer ik diverse huizen waar duidelijk een nest in de schoorsteen zit. Die hoor ik dan glimlachend aan als opwarmertje voor wat me bij het Vogel recalidatie Centrum Zundert te wachten staat.

Die koptelefoon is bepaald niet overbodig. Of het er nou meer zijn, of ze nou harder schreeuwen of dat mijn oren er minder goed tegen kunnen… ik weet het niet maar ik ben best blij met die koptelefoon als ik een rondje voer aan die bedelende zwarte massa.
Gelukkig maken niet alle dieren zoveel herrie als die kraaiachtigen.

Musjes, meesjes, uiltjes, egels, eekhoorns en ga zo maar door… het voeren daarvan is ook leuk en intensief. Dat kan gelukkig zonder gehoorbescherming!