Volledig scherm
ANP

Badr troeft Rico af op kindernamenlijst, Hillary wint van Donald

De Sociale Verzekeringsbank publiceerde donderdag een lijst met de meest populaire kindernamen van 2016. Daaruit kwamen Daan en Anna als winnaars uit de bus. Wie onderaan de lijst kijkt ziet dat er vorig jaar meer Badr's dan Rico's werden geboren en dat Hillary populairder is dan Donald, maar ook dat de naam Johan een flinke boost kreeg.


Rivalen
Was Rico Verhoeven Badr Hari nog de baas in de ring in 2016, op de namenlijst moet hij het afleggen. Er werden in 2016 namelijk 30 Badr's geboren, tegenover 21 Rico's.

Op voetbalgebied troeft Lionel Messi zijn concurrent Cristiano Ronaldo vaak af, maar op de kindernamenlijst zijn de rollen omgedraaid. Twaalf pasgeborenen kregen de naam Cristiano mee afgelopen jaar, tegenover zes Lionels. En twee keer werd een baby Ronaldo genoemd en één keer Messi.

Ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen kennen een andere uitslag in de namenlijst. Drie meisjes kregen vorig jaar de naam Hillary mee, terwijl de naam Donald niet in trek is: 0. Ook kruipt er een jochie met de naam Clinton rond.

Nederlandse politici
Als de namenlijst een voorbode is voor de landelijke verkiezingen van maart dan wint Jesse Klaver van GroenLinks met vlag en wimpel. Maar liefst 645 jongetjes kregen de naam Jesse mee in 2016 en de naam is daarmee de op vier na populairste van Nederland.

De voornaam van onze premier doet het een stuk minder goed met 59. Daarna komen Geert (18), Lodewijk (10), Emile (7) en Sybrand (1).

Overleden in 2016
Heeft het overlijden van bepaalde iconen gezorgd voor meer baby's met hun naam? In het geval van de naam Johan in ieder geval wel. De voornaam van Nederlands beste voetballer aller tijden werd in 2016 bijna twee keer zoveel meegegeven dan het jaar daarvoor, 72 tegenover 41 keer . Ook werden vorig jaar 13 Bowies geboren, dat zijn er vier meer dan in 2015.

De naam Prince won ondanks het overlijden van de popster niet aan populariteit (5 keer tegenover 8 in 2015).

Onalledaagse namen
Zoals elk jaar zijn er ook een aantal pasgeborenen die een op z'n zachts gezegd onalledaagse naam meekrijgen. Zo werden er dit jaar onder andere een Olorunnishola, T'cxzayneau, Tippie-Tipper en Danzjehier geboren.

Benieuwd hoeveel kinderen werden geboren met jouw naam? Kom erachter via deze link.