Volledig scherm
© Marcel van Dorst

Automobiliste die ongeval op A16 veroorzaakte meldt zich (video)

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Een 32-jarige automobiliste die donderdagavond mogelijk een ernstig ongeval veroorzaakte op de A16, heeft zich eind van de avond gemeld bij de politie.

De vrouw was in eerste instantie doorgereden na het ongeval, waarbij vijf auto's betrokken waren. Daarbij raakten twee mensen gewond. Het ongeluk gebeurde rond 17.40 uur. De bestuurster van een witte Fiat verloor de macht over het stuur, waarna een achteropkomende auto remde. Vervolgens ontstond een kop-staart aanrijding met nog drie andere personenauto's.

De 32-jarige bestuurster uit Dordrecht reed aanvankelijk door, maar meldde zich later bij de politie. Zij verklaarde niks van de chaos te hebben meegekregen.

Drie inzittenden van de tweede auto, onder wie een 2-jarig kind, raakten licht gewond. Ze zijn voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De laatste drie auto's konden niet verder rijden en zijn door een bergingsbedrijf weggetakeld. Omdat aanvankelijk onduidelijkheid bestond over de toestand van het kleine kind kwam een traumahelikopter naar de plaats van het incident. Deze landde op de rijbaan van de snelweg. De verwondingen bleken mee te vallen. Nadat de vrouw was doorgereden, stuurde de politie via Twitter een oproep de wereld in waarin werd gevraagd uit de kijken naar een witte Fiat 500.

Doorrijder ongeval A16 Zevenbergschen Hoek Video: Maric Media