David Vilaça uit Portugal verblijft als arbeidsmigrant op een vakantiepark in Brabant
Volledig scherm
PREMIUM
David Vilaça uit Portugal verblijft als arbeidsmigrant op een vakantiepark in Brabant © David Vilaça

Arbeidsmigranten bang voor coronavirus

Ze werken én wonen dicht op elkaar. Arbeidsmigranten zijn bang voor het coronavirus. Bij vakbond FNV stromen de meldingen binnen. ,,Het is onmogelijk om je van anderen te isoleren.”

Eigenlijk wilde hij terug naar zijn thuisland. Maar nu ook in Portugal de noodtoestand geldt, besloot David Vilaça in Nederland te blijven. Vorige week voelde hij zich ziek, benauwd. Vilaça is astma patiënt, dus sloeg de paniek even toe. Corona? ,,Ik probeer zoveel mogelijk op mijn slaapkamer te blijven om huisgenoten te mijden”, vertelt hij. Dat is niet altijd even makkelijk. De Portugees woont met zeven mannen in een vakantiehuisje in Oosterhout. De woonkamer is klein, de meubels staan dicht op elkaar. Vilaça deelt zijn slaapkamer met een andere arbeidsmigrant. ,,De bedden staan ongeveer anderhalve meter uit elkaar.”

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).