Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Antwerpen herbergt ook vele oude verhalen over de stad. © Peter de Brie

Antwerpse verhalen: ontdek ‘de andere stad’

Als inwoner van West-Brabant zijn de meesten van ons wel bekend met de stad Antwerpen. Per auto of trein ben je er in een wip en, laten we eerlijk zijn, het is er minstens zo goed shoppen en slenteren als bijvoorbeeld Rotterdam. Maar hoe goed ken je de Vlaamse stad écht?

Het station, de Antwerpse Zoo, de Meir, het Rubenshuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, daar hebben de meesten wel een beeld bij. Regelmatige Antwerpengangers zullen er hun eigen favoriete straatjes, terrasjes en boetiekjes aan toe kunnen voegen. Maar daarmee ken je nog niet de verhalen van de stad. En dat zijn er nogal wat. Bij het plaatselijke toeristenbureau zijn voldoende wandelroutes en kaarten verkrijgbaar. Voor wie écht een beeld wil krijgen van de minder bekende Antwerpse geschiedenis, is er een serie alternatieve stadswandelingen. Te boeken op ghostwalk.be.

  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.