Volledig scherm
PREMIUM
Jan Bax (l) schreef in 2013 een boekje over kapelaan Hubertus Mol. Naast hem Goort Gelten, die net als Bax actief is bij de plaatselijke heemkundekring in Halsteren. © Pix4Profs/Peter Braakmann

'Als kind speelde Hubertus al priestertje'

in liefdevolle herinneringJan Bax (58) uit Halsteren woont al zijn hele leven in de Kapelaan Molstraat. Naamgever Hubertus Mol overleefde WO II niet, hij werd slechts 30 jaar.

Jan Bax uit Halsteren is geïnteresseerd in geschiedenis en actief lid van Heemkundekring Halchterth. Het is niet verwonderlijk dat hij zich ging afvragen: wie was die kapelaan Mol, naar wie de straat waarin ik woon is vernoemd? In 2013 schreef hij een boekje over de beroemde kapelaan. In dat jaar was het precies 70 jaar geleden dat Hubertus Mol, geboren in Roosendaal op 6 mei 1914, overleed in het Duitse Hattingen, pas 30 jaar oud.

 1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

  Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

  EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.
 2. Brabantse Dj Sophie Francis (20) gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’
  PREMIUM

  Brabantse Dj Sophie Francis (20) gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’

  SINT-OEDENRODE - Ze leeft het leven van haar dromen. Als internationaal succesvol dj Sophie Francis - of ‘gewoon Sophie uit Rooi’ (Sint-Oedenrode) voor vrienden. Op haar 15de werd ze al ontdekt, nu is ze 20 en honderden optredens over de hele wereld verder. Op sociale media laat ze niet alleen de vrijheid, blijheid zien, maar is ze ook eerlijk. ,,Ik heb een geweldig leven, maar het is ook echt zwaar soms.”