Volledig scherm
PREMIUM
Rico Verhoeven, de nieuwe commissaris van de koning in Brabant? © BSR Agency

Als Brabant straks knetterrechts is, krijgt de boswachter een bazooka

Het is de droom van iedere journalist: stukken in handen krijgen die eigenlijk nog niet naar buiten mogen. Het overkwam mij donderdagavond, in een tochtige parkeergarage in Biezenmortel. Een enigszins verwarde provincie-ambtenaar duwde me drie velletjes papier in handen. Het was de ‘houtkoolschets’ voor het nieuwe Brabant, geschreven door de drie partijen die onze provincie gaan besturen. ,,Het gaat echt sneller dan je denkt”, fluisterde de ambtenaar in mijn oor. ,,CDA en VVD kunnen prima overweg met die jongens van Baudet.” Waarna hij haastig weg beende. 

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen
  PREMIUM

  Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen

  DEN BOSCH - Brabant blaast een aardig deuntje mee in de tentoonstelling over Nederlandse popcultuur die komende zomer te zien is in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Van de 100 voorwerpen die samen de expositie vormen, hebben er zeker 10 wortels in deze provincie. Dat gaat van de Osse anticonceptiepil van medicijnenfabrikant Organon tot de toekan van horecafamilie Van der Valk, die in Nuland haar eerste motel bouwde.