Er zijn de afgelopen 20 jaar in Brabant, ondanks het project Ruimte voor Ruimte, alleen maar meer strekkende meters (varkens)stal bijgekomen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn de afgelopen 20 jaar in Brabant, ondanks het project Ruimte voor Ruimte, alleen maar meer strekkende meters (varkens)stal bijgekomen. Foto ter illustratie. © Van Assendelft Fotografie

Alleen maar meer mest en stallen, onderzoekers kritisch op 20 jaar Ruimte voor Ruimte in Brabant

DEN BOSCH - Het mestoverschot en het staloppervlak is nog minstens zo groot en de natuur is er ook al weinig wijzer van geworden. Ruimte voor Ruimte heeft Brabant de afgelopen 20 jaar onvoldoende opgeleverd. Dat schrijft de Zuidelijke Rekenkamer in een rapport dat vrijdag is gepubliceerd.

  1. Vraag naar logistiek vastgoed nog nooit zo hoog: ‘Geef me tienduizend vierkante meter en ik kan het zó kwijt’
    PREMIUM

    Vraag naar logistiek vastgoed nog nooit zo hoog: ‘Geef me tiendui­zend vierkante meter en ik kan het zó kwijt’

    Het is een landelijke trend: de vraag naar grote loodsen, magazijnen en distributiecentra is nog nooit zo hoog geweest. Ook in West-Brabant is dit te merken: ,,Als iemand me morgen tienduizend vierkante meter geeft, kan ik het zó verhuren”, zegt Charles Suijkerbuijk van Suijkerbuijk Bedrijfs Onroerend Goed in Roosendaal. ,,Helaas is er weinig tot geen aanbod.”