Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Agent vervolgd voor zware mishandeling na aanrijding met politieauto in Eindhoven

EINDHOVEN - De 47-jarige politieagent die op zondagavond 7 augustus een man aanreed op Stratumseind wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Dat maakte het OM woensdagmiddag bekend.

De agent wordt verdacht van zware mishandeling dan wel het veroorzaken van een verkeersongeluk met zwaar letsel als gevolg. Op basis van onderzoek door de rijksrecherche besloot de officier van justitie tot vervolging over te gaan.

De agent was op zondagavond 7 augustus aan het werk op Stratumseind in Eindhoven toen hij met spoed naar een vechtpartij op een andere locatie in de stad moest. Om bij het andere incident te komen, moest de man door de binnenstad rijden. Onderweg kwam hij op Stratumseind een groep mensen tegen die weg blokkeerden. Hij reed vervolgens stapvoets op hen af. Een groot gedeelte van de groep stapte opzij.

Een 20-jarige jongen bleef op de weg staan. Op camerabeelden is te zien dat de agent tegen de jongen aanrijdt, waardoor die ten val komt. De politieauto rijdt vervolgens over zijn onderbeen. De jongen liep bij de aanrijding zwaar letsel opgelopen aan zijn knie en zijn enkel. Onder andere zijn voorste kruisband is door de aanrijding volledig afgescheurd.