Volledig scherm
PREMIUM
Politieagenten bij het kampje aan de Hoogheuvelstraat in Oss, bij de start van de Operatie Alfa © Van Assendelft Fotografie

Advocaat Martien R. zet vraagtekens bij afluisteren Osse woonwagenkamp

UPDATEDEN BOSCH/OSS - Jan-Hein Kuijpers, advocaat van Martien R., wil weten of de politie onder valse voorwendselen afluisterapparatuur heeft aangebracht in het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat in Oss. De afgeluisterde gesprekken in het woonwagenkampje zijn een belangrijke steunpilaar in het bewijs dat politie en justitie hebben verzameld tegen Martien R. en zijn familie. 

In de Bossche rechtbank is maandagmorgen een eerste tussentijdse zitting tegen Martien R., zijn zoon Anton, zijn oudere broer Toon en nog vier andere handlangers. Zeven andere verdachten, ook allemaal opgepakt tijdens de op 13 november begonnen Operatie Alfa, staan in maart voor het eerst tegenover de rechter. 

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen
  PREMIUM

  Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen

  DEN BOSCH - Brabant blaast een aardig deuntje mee in de tentoonstelling over Nederlandse popcultuur die komende zomer te zien is in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Van de 100 voorwerpen die samen de expositie vormen, hebben er zeker 10 wortels in deze provincie. Dat gaat van de Osse anticonceptiepil van medicijnenfabrikant Organon tot de toekan van horecafamilie Van der Valk, die in Nuland haar eerste motel bouwde.