Achttien maanden cel geëist tegen ouders ontvoerde baby Hannah

DEN BOSCH - Achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk voor Kim de L. en voor Rowan S. uit Handel. Dat eiste officier van justitie Jorick Schreurs vrijdag tegen de ouders van de baby Hannah voor de ontvoering van hun kind in februari dit jaar in Eersel. Ze gristen hun kind daar uit de handen van de pleegmoeder bij wie ze was ondergebracht. Dezelfde dag werden de ouders aangetroffen en gearresteerd in Bad Bentheim in Duitsland nadat de politie een Amber Alert had verspreid.

Schreurs vindt Kim en Rowan even schuldig aan de ontvoering. In de planning ervan hebben beide ouders van Hannah een rol gespeeld, ook al wijzen ze wat dat betreft naar elkaar. Kim zegt dat het Rowans plan was, Rowan beweert het tegenovergestelde. Schreurs hecht daar geen waarde aan.

Volledig scherm
De parkeerplaats in Eersel waar baby Hannah ontvoerd werd door haar ouders. © ANP
  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.