Bravis in Roosendaal
Volledig scherm
Bravis in Roosendaal © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Aantal ic-patiënten met corona in Brabant blijft rond de 40

Het aantal coronapatiënten op de Brabantse ic's blijft rond de veertig schommelen. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Het totale aantal patiënten met coronaverschijnselen in ziekenhuizen in Brabant duikt voor het eerst sinds lange tijd onder de tweehonderd.

De mensen die op de ic liggen zijn niet allemaal positief getest op het virus. Van het totale aantal patiënten met coronaverschijnselen in het ziekenhuis, is iets meer dan de helft positief getest. Het ROAZ neemt in tegenstelling tot het RIVM ook de verdachte gevallen mee in de cijfers.

Aantal patiënten op ic
Volledig scherm
Aantal patiënten op ic © ROAZ

Er zijn woensdag vier sterfgevallen gemeld in de Brabantse ziekenhuizen. Deze vier mensen hadden coronaverschijnselen, maar zijn niet getest. Het aantal mensen dat uit het ziekenhuis is ontslagen, is voor de tweede dag op rij gestegen. Woensdag waren dat er ongeveer 55. Zij zijn lang niet allemaal getest. 

Iets meer dan vijftig mensen zijn woensdag in het ziekenhuis opgenomen met coronaverschijnselen. Een enkeling was al getest.

RIVM-cijfers

Er zijn in heel Nederland de afgelopen 24 uur 27 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gerapporteerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de dagelijkse rapportage worden verder 13 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en een toename van 253 vastgestelde besmettingen.

Het totale aantal overlijdens komt nu op 5775, waarvan 1492 in Brabant. Daarbij wordt wel de kanttekening geplaatst dat het werkelijke aantal coronadoden hoger ligt, omdat niet iedereen wordt getest. Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus staat op 44.700, daarvan komen er 8900 uit Brabant. Ook wat betreft de totale hoeveelheid infecties geldt dat het werkelijke aantal waarschijnlijk een stuk hoger ligt. Niet iedereen met, veelal milde, klachten wordt op het virus getest.

Aantal patiënten op overige afdelingen in het ziekenhuis
Volledig scherm
Aantal patiënten op overige afdelingen in het ziekenhuis © ROAZ