Volledig scherm
Archieffoto van de NS-werkplaats in Tilburg met 2 treinen waarin het gevaarlijke chroom 6 is gebruikt. © Beeld Werkt

Aangifte chroom 6: 'chemische genocide'

TILBURG - ‘Chemische genocide’. De chroom 6-affaire is voor een oud-medewerkster van het Tilburgse re-integratiebedrijf tROM aanleiding geweest daarvan aangifte te doen.

Dat bevestigt het openbaar ministerie in Breda. Hoewel de aangifte opzet en moord impliceert, legt dat de aangifte niet zomaar naast zich neer. „Of we het in die zin opnemen is de vraag, maar het heeft onze aandacht”, zegt een woordvoerster.

Ook een lotgenotengroep acht een strafzaak op zijn plaats. De gemeenten danwel de NS of het Spoorwegmuseum hadden volgens de groep kunnen en moeten weten van de risico’s van de gifverf. Inmiddels 700 mensen zijn er mogelijk aan blootgesteld.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.