Volledig scherm
Gewonde man gevonden in Budel © Bert Jansen

86-jarige voetganger overleden na aanrijding in Budel

BUDEL/GASTEL - De 86-jarige voetganger die afgelopen woensdag in Budel werd aangereden, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat maakt de politie vrijdag bekend.

De politie trof woensdag rond 14.15 uur de gewonde man aan op de kruising Bergbosweg met Gastelse Heikant in Gastel. Uit onderzoek bleek de man te zijn aangereden. Een 68-jarige inwoner van Budel werd kort daarop aangehouden.

Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en verkeerde in zorgwekkende toestand. Een traumahelikopter kwam ter plekke en de man werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hier is hij later overleden.

De verdachte meldde zich op het politiebureau tijdens het onderzoek van de politie. De man zat vast voor verder onderzoek maar is inmiddels weer vrij.

Volledig scherm
Gewonde man gevonden in Budel © Bert Jansen
Volledig scherm
Het slachtoffer bleek te zijn aangereden © Bert Jansen
De politie heeft woensdagmiddag rond 14.15 uur een gewonde man (86) gevonden op de kruising Bergbosweg met Gastelse Heikant in Gastel. Uit onderzoek bleek de man te zijn aangereden. Een 68-jarige inwoner van Budel is kort daarop aangehouden. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en verkeerde in zorgwekkende toestand. Een traumahelikopter kwam ter plekke en de man werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De verdachte meldde zich op het politiebureau tijdens het onderzoek van de politie. De man zit vast voor verder onderzoek. Er wordt ook nog onderzocht wat de oorzaak is van het ongeval.