Volledig scherm
Tiësto. © Archieffoto BN DeStem

8 West-Brabanders in Quote 500: van Tiësto tot De Haan

BREDA - De rijkste Nederlander is Frits Goldschmeding (83), oprichter van Randstad. Volgens de nieuwe Quote 500 is hij goed voor een vermogen van 3,5 miljard euro. Maar ook 8 West-Brabanders prijken op de prestigieuze lijst.

De rijkste West-Brabander is Arnold de Haan (54) uit Oosterhout. De 'grote onbekende' brandstofleverancier zou goed zijn voor 160 miljoen euro.

Nummer twee is vastgoedhandelaar Gerard van der Horst (48) uit Fijnaart: 135 miljoen euro. Bouwondernemer Frits Maarsen (73) uit Baarle-Nassau is nummer drie, met 125 miljoen.

Daarna volgt zaadveredelaar Anton van Doornmalen (67) uit Fijnaart met 115 miljoen euro.

De Bredase DJ Tiësto is goed voor 100 miljoen euro. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes staat hij tot de Top 70 van best verdienende artiesten ter wereld.

Andere dure namen uit West-Brabant zijn autohandelaar Eric Berkhof (53) van de Van Mossel Automotive Groep uit Dinteloord en reder Wim van Aalst uit Teteringen. Beiden hebben een vermogen dat door Quote wordt geschat op 75 miljoen euro.

Jack Aartsen (51) van Aartsen Fruit uit Breda staat op de lijst met 66 miljoen euro

Betonondernemer André Struijk (68) uit Oosterhout heeft een kapitaal van 50 miljoen euro en oud-wethouder Cees Meeuwis (51) van Breda, rijk geworden van zijn aandelen in onder meer Telfort, 46 miljoen euro. Zij vallen echter net buiten de officiële Top 500. Quote brengt namelijk dit jaar een lijst van duizend namen op de markt.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen