63 nieuwe patiënten overleden aan coronavirus, in totaal 1739 besmette patiënten in Brabant

Sinds maandag zijn er 63 nieuwe coronapatiënten overleden. Dat meldt het RIVM. Er zijn in Nederland sindsdien 811 nieuwe patiënten positief op het virus getest.

Het totaal aantal positief geteste mensen komt daarmee op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). In totaal stierven er in Nederland 276 mensen aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant: 1739 in totaal. Daarna zijn de meest positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740). Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt hoger dan het aantal meldingen in de RIVM-update, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest. Vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners worden getest.

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Uitschieters

In deze provincie springt het aantal toegenomen besmettingen in bepaalde woonplaatsen in het oog. In Eindhoven is het aantal de laatste 24 uur van 55 naar 68 gestegen, in Meierijstad van 127 naar 139, in Tilburg van 193 naar 211, in Uden van 84 naar 92 en in Gemert-Bakel van 56 naar 64 besmette mensen. 

Schommelen

Het RIVM meldt tevens dat de aantallen per dag behoorlijk schommelen en dat daaruit niet op te maken valt of de strengere maatregelen van de regering effect hebben. 'Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn', valt op de site van het rijksinstituut te lezen.

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.