foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © Rob Engelaar

62 nieuwe ziekenhuisopnames in Brabant gemeld, RIVM: ‘Op dinsdagen consequent de hoogste aantallen’

Er zijn in de afgelopen 24 uur in Brabant 62 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld vanwege het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat aantal is hoger dan de afgelopen drie dagen, maar dat is volgens het RIVM verklaarbaar.

,,Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag pas op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd”, legt het RIVM uit. 

De Brabantse cijfers wijken daarmee niet ver af van de landelijke trend. Het aantal meldingen van mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen (of waren opgenomen) daalde de afgelopen week van aantallen van rond de vijf-, zeshonderd naar gisteren 260. Met 292 meldingen de afgelopen 24 uur blijft dat vandaag een beetje in de lijn met de afgelopen dagen. 

In Brabant was het aantal nieuwe meldingen van ziekenhuisopnames de afgelopen dagen weliswaar steeds gedaald (13 gisteren, 27 eergisteren en 57 op zaterdag), maar vandaag dus gestegen. Maar op iets langere termijn - ten opzichte van bijvoorbeeld eind vorige week - is nog altijd een daling zichtbaar. Op donderdag waren er 99 nieuwe meldingen, op vrijdag 135. 

De gemeente Meierijstad heeft nu de meeste gemelde ziekenhuisopnames: 150. Daar zijn er in de afgelopen 24 uur zes bij gekomen. Tilburg volgt met 148. In Breda is het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen al een paar dagen stabiel: 127.

Sterfgevallen

Het aantal van 234 sterfgevallen (landelijk) is het hoogste aantal meldingen in 24 uur tot nu toe. De afgelopen dagen daalde dat getal juist: zaterdag 164, zondag 112, gisteren 101. Belangrijk om te vermelden is dat het gaat om meldingen, veel personen zijn niet de afgelopen 24 uur, maar al eerder overleden.  

Brabantse besmettingen

In Brabant is bij 4614 mensen officieel het virus vastgesteld, dat zijn er 158 meer dan gisteren.