Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

43 nieuwe patiënten overleden aan coronavirus, 1404 Brabanders zijn besmet

In Nederland zijn de afgelopen 24 uur 43 mensen overleden aan het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen komt daarmee op 179. Verder kwamen er 573 nieuwe besmettingen bij. Dat blijkt zondag uit cijfers van het RIVM.

In Nederland zijn nu 4204 met het virus besmet. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar. 

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, 1404 personen. Een dag eerder waren dat er 1180. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt hoger dan het aantal meldingen in de RIVM-update van zondag omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.