Volledig scherm
hockey stockfoto Getty Images stockadr © Getty Images

20 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond twintig mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) in tegen Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.

Mensen die in de buurt van de omheining stonden, werden getroffen door de stroominslag. De slachtoffers werden afgevoerd naar de ziekenhuizen in Geel en Mol. Van de veertien personen zijn er vier zwaargewond met tweedegraads brandwonden. De slachtoffers zijn allemaal personen tussen acht jaar en tachtig jaar, zowel spelers als toeschouwers.

Om 18 uur ging er een hockeywedstrijd door van de U19 meisjes van hockeyclub Inter Mol. “Bij het vieren van de titel liep het mis. Slingers werden de lucht in geschoten en deze kwamen in aanraking met een hoogspanningslijn. De elektriciteit baande zich via de grond een weg van het hockeyveld richting de elektriciteitskast van de club. Deze is dan ook verwoest”, vertelt een aangeslagen Molse burgemeester Wim Caeyers. “Al bij al denk ik dat we van een nog grotere ramp gespaard gebleven zijn. Vele aanwezigen waren onder de indruk van het gebeuren en krijgen momenteel begeleiding van slachtofferhulp.”

De schade aan het clubhuis is aanzienlijk, aldus Bart Van Bruggen, trainer bij HC Inter Mol. 

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.