Volledig scherm
Foto ter illustratie © TUI Nederland

189 Nederlanders dagen vast in Montenegro door vliegtuigstoring, vlucht naar Eindhoven vertraagd

TIVAT - 189 Nederlanders zitten al sinds dinsdagochtend vast in het Montenegrijnse Tivat omdat hun vlucht naar Eindhoven is vertraagd. Een technische storing in het vliegtuig is de boosdoener. Reisorganisatie TUI heeft geprobeerd de storing te verhelpen, maar dat is tot dusver niet gelukt. De gedupeerden klagen over het hotel waarin zij zijn ondergebracht door TUI.

Vanuit het Macedonische Ohrid vertrok dinsdagochtend een vliegtuig richting Eindhoven. De vlucht maakte een tussenlanding in het Montegrijnse Tivat, Daar bleek dat het vliegtuig niet verder kon door een technische storing. 189 Passagiers moesten vervolgens onderdak krijgen. Zij werden ondergebracht in hotel Grand in Cetinje, ruim een uur rijden van Tivat.

‘Erbarmelijk hotel’

Het hotel bleek echter niet naar de zin te zijn van de passagiers. Zij klaagden over erbarmelijke omstandigheden en gaven aan niet nog een keer te willen slapen in het hotel. TUI zegt alles in het werk te hebben gesteld om onderdak te bieden. ,,Door het zomerhoogseizoen is er echter een zeer beperkte beschikbaarheid van hotelkamers. Vanwege deze drukte was het hotel Grand in Cetinje de enige optie waar we de hele groep op zo’n korte termijn konden onderbrengen", laat een woordvoerder weten.

Gigantische teleurstelling

Vandaag hadden de passagiers nieuwe hoop op een vertrek naar Nederland. TUI liet een nieuw onderdeel vanuit Nederland invliegen om de storing te verhelpen. Daarop volgde een gigantische teleurstelling: het probleem was nog steeds niet verholpen. Daarom zouden de passagiers nóg een keer moeten overnachten in het hotel in Tivat. ,,Helaas bleek het niet mogelijk om alternatieven te vinden op een acceptabele afstand van de luchthaven voor de gehele groep", stelt TUI. ,,Wij hebben onze reizigers de mogelijkheid geboden om op kosten van TUI zelf een ander hotel te regelen. Een deel van de passagiers heeft hiervan gebruikgemaakt, het andere deel heeft ervoor gekozen de nacht in hotel Grand door te brengen.”

Ander vliegtuig

Morgen kunnen de reizigers eindelijk naar huis, volgens TUI. ,,Morgen wordt er een ander vliegtuig ingevlogen om de passagiers naar Eindhoven te vervoeren", vertelt de woordvoerder. De reisorganisatie baalt van de situatie. ,,Uiteraard vinden we het ontzettend vervelend dat onze reizigers met zo’n enorme vertraging geconfronteerd zijn. Dit hadden wij zelf ook graag anders gezien.”

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.