Ook vele tientallen Nederlandse patiënten zeggen te kampen met gezondheidsklachten die mogelijk verband houden met ondeugdelijke Philips-apparaten tegen slaapapneu.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook vele tientallen Nederlandse patiënten zeggen te kampen met gezondheidsklachten die mogelijk verband houden met ondeugdelijke Philips-apparaten tegen slaapapneu. © Getty Images/iStockphoto

124 sterfgevallen gemeld in apneu-kwestie Philips; ruim 21.000 klachten maar verband met apparaat is nog onduidelijk

EINDHOVEN - Philips heeft inmiddels ruim 21.000 meldingen in verband met verbrokkeld geluiddempend schuim in teruggeroepen slaapapneu-apparaten gekregen. In 124 gevallen zou de patiënt zijn overleden. Het concern moet een mogelijk verband met de problemen met het apparaat nog nader onderzoeken.

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.