103 maar gewoon op Facebook: ‘En ze speelt ook nog gewoon een spelletje Wordfeud tegen ons’

videoEINDHOVEN - ,,Mijn zus werd 104 en ik heb haar beloofd dat ik haar in ga halen.” Hinke Klaver-de Vries is aardig op weg want zaterdag vierde ze in verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven haar 103e verjaardag. 

En Dommelhoef is wat Klaver betreft een tussenstop. Ze herstelt er van een val maar hoopt straks gewoon weer terug te keren naar haar eigen huisje in Strijp. Op wat fysieke ongemakken na gaat het namelijk prima met mevrouw. ,,Ik weet nog dat de eeuwwisseling eraan zat te komen en ik dacht, zal ik dat halen? Inmiddels zijn we negentien jaar verder. Een jaar is zo voorbij hoor. Lekker puzzelen en een beetje rondkijken op Facebook.” ,,Als we op vakantie een foto posten, krijgen we altijd een reactie van oma”, zo vertelt een van d'r achterkleindochters. ,,En ze speelt ook nog gewoon een spelletje Wordfeud tegen ons.” 

  1. School in Oss herdenkt leerlingen met vlinders en ‘vreemde kriebels in de buik’

    School in Oss herdenkt leerlingen met vlinders en ‘vreemde kriebels in de buik’

    OSS - Het meisje dat het spoorongeluk in Oss overleefde, opent een doos met echte vlinders erin. De witjes willen nog wel vliegen, maar de rest van de fladderaars blijft in het doosje zitten. Het meisje (12) haalt ze er een voor een uit. Met hulp van Peter Janssen, de directeur van basisschool de Korenaer die deze vrijdagochtend stilstaat bij het Osse spoordrama van precies een jaar eerder. De school verloor vier leerlingen, onder wie de twee jongere zusjes van het meisje.