Volledig scherm
PREMIUM
Spaargeld © Venema Media

100 miljoen zorgtoeslag op de plank: ‘Wie zijn de mensen met laag inkomen en recht op toeslag?’

ROOSENDAAL/PRINSENBEEK - Zo'n 450.000 mensen die recht hebben op zorgtoeslag vragen de toeslag niet aan.

Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer, die berekende dat door het niet aanvragen zeker 100 miljoen euro aan zorgtoeslag op de plank blijft liggen. Alleenstaanden met een laag inkomen kunnen jaarlijks maximaal 1128 euro terugkrijgen, stellen bijna het dubbele. Maar veel mensen weten niet dat ze recht hebben op zorgtoeslag of ze vinden het aanvragen te ingewikkeld.

 1. Sander (31) uit Oss overleefde angstaanjagende schipbreuk maar heeft het zwaar: ‘Ik móét terug de zee op’
  PREMIUM
  video

  Sander (31) uit Oss overleefde angstaanja­gen­de schipbreuk maar heeft het zwaar: ‘Ik móét terug de zee op’

  OSS/HONNINGSVAG - Het leek niet erger te kunnen, maar dat werd het wel voor zeevisser Sander van de Pol (31) uit Oss. Hij overleefde vorige maand een angstaanjagende schipbreuk in de ijzige Barentszzee bij Noorwegen, maar kreeg maandag van zijn baas te horen dat er geen werk meer voor hem is en dat hij tienduizenden euro's aan loon niet uitbetaald krijgt. ,,Ondanks de heftige gebeurtenis, moet ik terug de zee op om alles terug te verdienen”, zegt de werkloze visser.
 2. West-Brabantse drugscriminelen wisselen jerrycan in voor oliedrums: ‘Nieuwe tak van sport’
  PREMIUM

  West-Brabantse drugscrimi­ne­len wisselen jerrycan in voor oliedrums: ‘Nieuwe tak van sport’

  Het lijkt een nieuwe trend onder drugscriminelen: drugsafval dumpen in grote, stalen olievaten. Waar de rotzooi voorheen overwegend in de kenmerkende blauwe of doorzichtige jerrycans en tonnetjes in de natuur werd achtergelaten, kozen producenten in West-Brabant recentelijk viermaal voor stevige oliedrums. Of er daadwerkelijk sprake is van een nieuwe gewoonte, moet de toekomst uitwijzen.