1. Limburgse verdachten van misbruik zeven jonge kinderen in de regio Eindhoven blijven voorlopig in voorarrest
  PREMIUM
  Live Twitter

  Limburgse verdachten van misbruik zeven jonge kinderen in de regio Eindhoven blijven voorlopig in voorarrest

  DEN BOSCH – De Limburgse kinderoppas die zeven kleine meisjes zou hebben misbruikt, blijft nog zeker drie maanden in voorarrest. Ook de 58-jarige medeverdachte blijft voorlopig vastzitten. Ze zitten sinds half juni achter tralies en op verzoek van het Openbaar Ministerie blijft dat zo. De oppas en de kennis kwamen vandaag niet naar de Bossche rechtszaal. De rechters hadden daar juist wel om gevraagd maar de advocaten beslisten anders. Zij, en hun verdachten proberen een mediacircus te ontlopen.
 1. Werknemers Catharina Ziekenhuis mogen van eigen werkplek abseilen en ziplinen: 'Zoiets vergeet je niet meer’

  Werknemers Catharina Ziekenhuis mogen van eigen werkplek abseilen en ziplinen: 'Zoiets vergeet je niet meer’

  Werknemers van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven mochten van hun eigen werkplek abseilen en ziplinen. Tijdens de heftige coronaperiode werden er twee grote opdrachten bedacht om de gedachten een beetje van het werk te kunnen houden. Er was een challenge voor de meeste stappen zetten en een bucketlist. De nierafdeling won de stappenchallenge en radiotherapie de bucketlist.

112 & misdaad

 1. Cyberspecialisten bij politie haken te snel af, opleiding duurt te lang en organisatie is nog te star
  PREMIUM

  Cyberspeci­a­lis­ten bij politie haken te snel af, opleiding duurt te lang en organisa­tie is nog te star

  DEN BOSCH - Cybercriminaliteit groeit als kool, maar de politie heeft moeite met het aantrekken van specialisten voor de cybercrimeteams. Inmiddels zijn niet meer alle werkplekken bezet. De politieopleiding voor zijinstromers uit het bedrijfsleven duurt te lang en de politieorganisatie is nog te star. Dat zegt recherchechef van politie Oost-Brabant Toine van Loenhout.
 2. Nieuwsoverzicht | Eerste dag met coronapas - Marianne Vos pakt zilver op WK wielrennen
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Eerste dag met coronapas - Marianne Vos pakt zilver op WK wielrennen

  Gemengde gevoelens voor de Brabantse wielerfans. De zilveren medaille voor Marianne Vos was mooi maar bij de Nederlandse sterrenequipe leidde het toch tot emoties . Er werd ook gevoetbald. PSV en Willem II speelden tegen elkaar en de Eindhovenaren lieten dure punten liggen in Tilburg. Verder werd er tegen de coronamaatregelen gedemonstreerd in Breda, vond er een ernstig ongeluk plaats in Haaren en is staatssecretaris Mona Keijzer uit het demissionaire kabinet gezet. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.