Volledig scherm
Erik de Jonge

Boswachter: Erik de Jonge

Erik de Jonge (33) is boswachter Brabants Landschap op de Brabantse Wal.

Al bijna twaalf jaar werk ik voor het Brabants Landschap. De afgelopen acht jaar op de Brabantse Wal. Het wilde westen van Brabant, zeg maar. Daar waar Brabant Zeeland kust. Op en onder de Wal is het oorverdovend mooi. Echt ongekend.

Weidse waternatuur waar de zeearend en de lepelaar zich thuis voelt. Statige lanen en landgoederen met een boeiende geschiedenis en uitgestrekte naaldbossen afgewisseld met vennen, heide en stuifzand. En daar werk ik dus. Echt waar.

In een poging om dat natuurschoon aan zoveel mogelijk mensen te laten zien, fotografeer ik. En dat werkt. De schoonheid van de Brabantse Wal heeft inmiddels Delft bereikt. Mijn fotoexpositie hangt er nog tot eind november in de Oude Kerk.

En zo creëer je draagvlak voor natuurbehoud, daar ben ik van overtuigd. Dat is hard nodig, we moeten bere-zuinig zijn op het moois wat we hebben! Daar werk ik hard aan. Als fotograaf, als boswachter, en nu ook als columnist voor BNDeStem. En u kijkt en leest mee.

Komende tijd, hier op deze prachtige nieuwe natuurpagina! Over adembenemend natuurschoon om de hoek en bizarre belevenissen in het bos.

Twitter: @BoswachterEdJ

Blogs